lørdag 14. februar 2009

2.februar

2.februar.
Her er gjestehuset på den norske skolen i Nairobi.
Der bodde vi de to første og den siste natta i Afrika
En kamerat som befant seg oppå taket, da vi stod opp første morgen.


Etter frokost kom Daniel, som skal vaere vaer sjafoer under hele turen, og hentet oss. Vi fant en minibank, slik at vi fikk ordnet oss med penger. Berit tok ut penger, men mor skulle ha bilder og plutselig var pengene inne i automaten igjen. Masse bevaepnete vakter over alt, det er litt uvant, men det trengs kanskje. Sa gikk turen til Karen Blixenmuseet, vi ble guidet rundt bade inne og ute, flott plass. Skikkelig god juice og cappuccino der.


En blid gjeng utenfor Karen Blixen museet
Og så fornøyd kan en bli for å få ei fin kulepenn.


Berit Kristin ser også fornøyd ut.
Kjempegod nypressa juice smakte nydelig i varmen.


Foelte vi var i kontrastenes verden da turen gikk videre til Kibera. Det er et slumomrade, der det bor opp mot 1mill. mennesker. Der var det mye tragisk a se. Fullt av skur med skitne og fillete barn rundt. Forferdelig.

Fra slummen.

Vi hadde fatt navn til presten der, Dennis Meeker, sa han tok i mot oss og viste oss rundt. Kirka der hadde bade skole og barnehage for barna i slummen.
Han fortalte at pae denne tiden i fjor, ble det tent pa i kirka, han viste oss skadene, og bilder fra bade foer og etter brannen. Det var en hevnaksjon etter valget der , som foerte til sa mye uroligheter i Kenya i fjor. Fryktelig a se, naer det i utgangspunktet er sa lite ressurser, at det skal oedelegges slik.

Berit Kristin og presten i kirka,
foran alteret som tydelig bærer preg av brannen.

Utenfor kirka var det en del barn som holdt pa a leke, vi sparket ut en fotball til de, og den gleden de viste over den ballen, fikk tarene til komme hos enkelte. Vi hadde ogsa med hoppetau, hoppestrikk bl.a. Sa var det besoek pa barnehagen. Masse, masse unger pa fa voksne, og vi ble hjertelig tatt i mot. De var glad for a fa besoek, de var vant til at det vanket noen gaver da. Barna sang til oss, og vi delte ut en del gaver der.
Dette var en dag med sterke inntrykk.

Barna i barnehagen sang for oss.

Her var det masse barn og få voksne.


Astrid har fått seg en venninne.

Fra den norske skolen

Masse fine blomster på tomta der.Her er blomstene fra Bergan.

Kveldskos i kibandaen

Ingvar er en tøffing, her med en salamander på nesen.

1 kommentar:

  1. P.S. Idag fikk jeg tilbakebetalt fra BB Kenya / Karen 2 Banken i Kenya) 13000 KES som minibanken der slukte. Det vil jeg si var utrolig flott !!!!!!!

    SvarSlett