lørdag 14. februar 2009

4.februar

4.februar.
I dag skulle vi fa omvisning pa yrkeskolen i Tarime. Foerst var det dispenseriet vi fikk se, det er en enkel klinikk. Her var bygningen snart fredig, men ikke i drift enna. Det skulle fa navn etter Solveig; SOLVEIGS DISPENSERI. Der er planen at de foerst og fremst skal hjelpe elevene pa skolen, men ogsa lokalbefolkningen. Sa var det videre til skolebygget, der var det 4 klassrom med 48 elever i hver. Det virket som det var motiverte og veldisiplinerte elever som var glad for a fa ga pa denne skolen. Noen hadde flyttet over fra andre skoler, fordi de mente at bade undervisning og bygninger var bedre enn pa den offentlige skolen, mange ville ogsa gjerne ga pa en kristen skole. Vi observerte at de hadde data pa kontoret der, men ingen skriver. De underviste i de fleste allmenne fag, og alt foregikk pa engelsk, bortsett fra swahili. De mente det var viktig at alle ble trygg i engelsk. Over doera inn til dette bygget stod det ;
Magnars classroom. Og sa var det over til Arvids workshop, der skal det bli yrkesretta fag. Den var ikke helt ferdig enna, men snart kan den sikkert taes i bruk. Planen er at de skal ha 320 elever der etter hvert. De har ogsa onske om a fa til et internat.

Solveig luker i bedet utenfor det som skal bli: Solveigs dispenseri.

Yrkeskoletomta.

Astrid sammen med rektor.


Elevene har matpause. De fikk maisvelling.



Her er damene som har laget mat, ikke noe lukuskjøkken de holder til på.

En liten gutt som bærer på hodet.

Andre brukte sykkelen til transport.




Vi ble invitert til middag i kirka etter dette. Der var det ordnet med ris, kjoett, kokt kal, frukt og brus. Der fikk vi overrekke gavene vi hadde med til skolen. Det var veldig artig at vi hadde fatt med oss skriver med faks og kopimaskin, de ble sa glad for den. De brukte masse penger na pa a fa kopiert nede i byen na. De fikk ogsa baller og penner m.m. Rektor var hoppende glad. Det finnes ogsa en brudesalong pa tomta her, damene der uttrykte at det ikke gikk sa bra, de oensket seg ogsa litt gaver . Kirka er nettopp blitt utvidet, vi ser ennå restene av gammelkirka.

Før vi fikk mat, var det vanlig at de komm med vann og vaskefat,
slik at vi fikk vasket hendene.


Her er maten vi fikk, kjøtt, ris og kokt kål.
Det var god mat.

Her overrekker vi skriveren vi hadde med nedover,
den ble de veldig glade for.

Og så glad ble rektor for capsen han fikk.



Damene i brudesalongen.
De leier ut brudekjoler og annet bryllupsutstyr.

Pa kvelden var vi invitert til en afrikansk famile pa middag. Vi var 24 personer i en liten leilighet. Snakk om gjestfrihet. Vi fikk vasket hendene foer maltidet, de kom med vaskefat og ei mugge vann. De hadde lite med bordplass og lite med bestikk, men det hefta ikke.
Pa hjemturen var det et skikkelig tordenvaer, det var helt annerledes enn hjemme, det lyste opp nesten hele tiden. Var ut og vasket oss i regnvaeret. Kos rundt langbordet etterpa.


Da gikk forbi kirka etter middagen,
så vi at da holdt de på med oppvasken etter festen



Familien vi ble invitert hjem til.


Solveig og Kjellrun sammen med vertsskapet.


Astrid sammen med dattera i huset.
Her får jenta noe klær som Aina har hatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar